Kyckling med Pasta pesto

Life in Stockholm Publicerat 2010-02-27 Klockan 01:32:52 Kommentarer (0)
Såw nu ligger jag här i sängen med Gollum framför mig sovandes som en stock och ser på OS finalen i Curling på SVTPlay, det är då en jäkla bra uppfinning, hur smart som helst att sända det mesta på internet också, ser mycket på Play kanalerna nu istället för då det sänds på tvn..
Maten blev riktigt god idag även om vi började koka pastavattnet lite väl sent.
Vi körde vanlig färsk bandpasta istället för den tortelloni med svampfyllning, det kan man ju göra som man vill.. Svamp är ju ingen sån höjdare enligt mig i alla fall .

Ingredienser
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
500 g färsk tortelloni med karljohanssvamp
1 st squash
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
50 g rucola
Paprikapesto
1 burk marinerad grillad paprika (zeta)
2 st vitlöksklyftor, skalade
50 g pinjenötter
1 dl parmesanost, grovriven
1 krm svartpeppar, nymald
Ingredienser 4personer
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
500 g färsk tortelloni med karljohanssvamp
1 st squash
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
50 g rucola

Paprikapesto
1 burk marinerad grillad paprika (zeta)
2 st vitlöksklyftor, skalade
50 g pinjenötter
1 dl parmesanost, grovriven
1 krm svartpeppar, nymald

1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna runt om i smör. Efterstek i mitten av ugnen ca 30 min till 68° innertemperatur.
2. Paprikapesto: Lägg paprikorna med sin olja i en mixer tillsammans med vitlök, pinjenötter och parmesanost. Kör till en smet och smaka av med svartpeppar.
3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
4. Skölj och skär squashen i skivor och bitar. Bryn dem i olivolja.
Salta, peppra och blanda ner squashen i pastan samt grovhackad rucola. Servera direkt med kycklingfiléerna och paprikapeston.

Får av mig 3 stycken grilltänger av 5 möjliga !






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: